De mensen achter Schrijven & Uitgeven

Petra van der Ploeg is Fantasy Schrijfcoach die je helpt jouw verhaal op papier te krijgen. Maria Staal is Self-publishing expert die je helpt jouw boeken te publiceren en verkopen. Samen hebben zij hun krachten gebundeld en deze website opgestart voor schrijvers die meer willen weten over het schrijven, produceren en zelf uitgeven van hun boeken.

Onze visie

Bij alles wat we doen, geloven we in het uitdagen van de schrijver’s manier van denken.

Onze visie: elke schrijver heeft het in zich om haar eigen boek professioneel uit te geven. Door het aanbieden van hulp in het structureren van een verhaal(idee) tot het opzetten van een succesplan om een boek uit te geven, helpen we elke auteur in spe een stapje verder.

Onze missie

De reden waarom we deze website zijn gestart, is schrijvers te helpen naar een kwalitatief hoog level zodat hun boeken niet meer verschillen van traditioneel uitgegeven boeken. Dit doen wij door zelf veel te leren en te experimenteren (zodat jij dat niet hoeft te doen en gewoon kunt afkijken!), en we zorgen ervoor dat we elke dag een stapje beter zijn dan gisteren.

Kernwaarden zijn hierin heel belangrijk voor ons want juist door de focus te leggen op een paar trefwoorden, weet jij meteen wat je aan ons hebt en van ons kunt verwachten. Dit zijn onze kernwaarden:

 

Petra van der Ploeg

Petra werkt als content creator en schrijfcoach, gespecialiseerd in Fantasy, en biedt allerlei diensten aan via haar website www.fantasyschrijfcoaching.nl. Ze schrijft al haar hele leven fantasy fictie, maar durfde pas het uitgeefproces aan te gaan in 2016 toen zij de Engelstalige Somnia Series schreef. Naast schrijven besteedt ze graag tijd aan haar kattenfamilie, het lezen van boeken en het leren over mindset en persoonlijke groei.

Maria Staal

Maria is geboren en getogen in Groningen, maar heeft ook veel van de wereld gezien. Ze schrijft detective verhalen onder haar pseudoniem Annie Appleton en non-fictie boeken onder haar eigen naam. Ze coacht schrijvers die hun eigen boeken uitgeven. Ook heeft ze een blog en boeken over uitgeven en marketing en is samen met Petra de co-host van de Schrijven & Uitgeven podcast. Houdt van ruimtevaart, fietsen en katten. Je kunt haar vinden via www.mariastaal.nl.